BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, September 7, 2010

Tips busana raya

Salam sume...
Ampun...ampun..x dapek nak jalan blog korang sangat,
skarang kat kampung, tenet agak tenat..
susah bebenor la... xpe2, nanti da balik umah kita blogwalking sampai lebam..sah2 banyak ketinggalan nih..

ok, takpe2..kita teruskan dengan tajuk..
si wani hari ni nak bagi tips untuk memilih busana berhari raya...
tapi maaf, untuk anak2 gadis shaja yer...






cik wani cadangkan gadis2, pakai lah baju yang :
1.sarat sekali dengan manik2, labuci2 ~ terutama di bahagian lengan.
2.baju yang labuh2, lengan meleret2, kembang2...
3.jubah yang besar, dan sarat.
4. pakai jer telekung yang bawak g sembahyang raya tu.


Ini adalah penting kerana ~!!
-bila selesai kamu makan dan ingin ke dapur membasuh pinggan, makcik2 akan cakap "eh anak dara, takpe2, tinggal saja...tak payah basuh..nanti basah pulak baju kamu tu, takpe2 tinggal, nanti makcik basuh "


Ok, sekian sahaja tips pada kali ini, jumpa pada masa yang akan datang ^_^








p/s : wani rajin, percayalah...muahaha =*

17 comments:

shah kyubi said...

nie tips org mls nie..keh3=b

zameermus said...

klo tips utk laki ade x?wahaha :p

Cik Moon said...

ahaksss... cikmoon suka laa tips nie... hehehe... dulu pon guna tips nie..sbb xnak masuk dapur.. skang dah xwat cam2.. hehe.. kena rajin2 skett.. hehe

Onelove...Jambu merah warna said...

Shah : bukan tips orang malas, tips untuk orang malas...lalala~

Onelove...Jambu merah warna said...

Zameermus : ada, laki pakai baju ketat2, baru x makan banyak, tak la pas raya sume sluar x muat..kih3

Cik moon : ahaaaa.... kantoi ~!! kih3
lau baju rimas sgt geram je nak tukar, last2 raya 1st pkai t-shirt..=P

bdk johor said...

hahaha.. bgus betul idea lu ni.. bole buat slalu.. oooo nk ngelak buat keje lar eh.

shah kyubi said...

haha..jgn ikut tips nie nnt xde org nk amk jd mnantu..lalala~

Cik Tengku Saliha Rahima Bt Tg Ariff said...

hehe
tips yg bergune
ngeh3
=p

shantek bl0g akk ;)

hamzah ian said...

hahahaha

Onelove...Jambu merah warna said...

xnak amek jadi mnantu pon xpe..nk cari laki yatim piatu lah..haha

syahira ariff said...

kalau da pakai baju cantik2 tp makcik kejam suruh basuh pnggan jgak?

AyuE SurihanyOt said...

haha..cam best je kau punya tips nih...oke tahun depan nak try..tahun ni dah beli baju raya laaa...

Onelove...Jambu merah warna said...

shahira : tu maknanya mkcik tu mmg jeles ah.. da la baju beliau x cntik, kena bsuh pggan lak tu..muahahaha..xpe, basuh je pastu tarik sket benang, biar manik2 jtuh brtrabur, msti org yg suh bsuh pggan tu rs brsalah...
kan da melalut =P

Onelove...Jambu merah warna said...

ayue : eh2 bgus betul la u nih..hihihi

hamzah ian said...

weh cik jambu

Najwa said...

K.wani blogwalking tuh ape?

Onelove...Jambu merah warna said...

weh cik hamzah,, pe cer!

najwa : melawat blog orang + menjaja blog kte..hu3