BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, September 22, 2010

Selamat Hari Raya ke 14

Assalamualaikum wbt..
huwaaaa...giler lama tak update..malas yang amat la....
ini mungkin disebabkan kebizian yang terlampau pada hari raya pertama, dan memberi kesan malas dalam diri aku... hoi3.. lama betul..
Amacam raya? erk..perlukah tanya itu??
mari kita bagi komen untuk raya tahun ni... kalau korang tengok tv, citer apa jer yang best..
kalau dolu2, memang syok sebab amat banyak drama nangis2..yang betul2 nangis ok..
tapi sekarang lagi seronok tengok iklan kot.. kat tv, sikit2 konsert, cter senario, cter saiful apek, jangan pandang belakang, congkak, jangan tegur, dan sebagainyalah, macam dah jadi cter wajib setiap kali raya...kan3?

Raya pertama sangat sibuk walaupun tak payah basuh pinggan, sebab takde air....hua3... rela basuh pinggan banyak2 la daripada takde air...susah betul..  padan muka kau cik wani! penat malam smpai ke pagi sampai ke petang, malam konon nak g beraya umah orang pulak, tapi lepas maghrib semua dah terbongkang..
esok2nya tak dapat beraya mana2 pun sebab abah keje..hua3..
raya ke 3 kot, abah dari pasir puteh nak balik pasir mas ambil masa sampai 4 jam.perjalanan yang sepatutnya ambil masa 1 jam jer.. sangat gler jem kat Kelantan ni time2 raya..
Lepas tu ntah macam mana paip bocor pulak, ala paip yang bawah tanah tu...abah nak panggil tukang, tapi tak tau nak panggil sape, abah pon baiki sendiri, terpaksa la cik wani yang pernah mengambil jurusan civil eng. ni tolong..(tolong tengok +cedok air).

Lepas tu kan, lepas tu kan... sekolah dah nak start, tetiba abah tak dapat off lagi.. puan emak terpaksa lah bawak kereta sendiri balik dungun..ini 1st time ok~!!
menangis2 puan emak time bawak kete, abah pon merah jer mata.. terpaksa la anak pon buat2 nak nangis jugak...eh2 banyak betul terpaksa,.. tapi memang sedey..uwaaaaa~!!

Alhamdullah, kami selamat sampai kat Dungun. Pemandu2 lain bawak kereta dengan berhemah sekali..tahniah...! tapi dah sampai pon puan emak nangis lagi..adakah sifat kemanjaan beliau akan menurun kepada anak2..tanda tanya yang sudah terjawab..hua3 =P

ok. layan jelah...zaaasssss..!




           no manik2, no berlian2.. cayalah..muahaha =*




                                 bajet ~!!





                                             dan LAGI...










                                    pasangan yang di buli ~ love u






                                   tutup muka abah lagi, padan muke rama2 tutup muke die balik...





sekian...sambung bermalas malasan lagi...
salam lebaran ke 14, maaf zahir batin...
selamat malam..tata titi tutu ^_^



12 comments:

- koroe - said...

peewitt!!
chantek nye wanie..nk ngorat leh..

haha

Onelove...Jambu merah warna said...

huwaaa..byk sgt ke gmbr, over ek ! perli lagi... T_T

gnesop.com said...

ini betul2 raya sebulan.. :)
nice shoot

mr.curly said...

laaa.. ngatkn nk tlg abah btulkn paip bocor tu.. ceh!!!

hiro said...

napa gua dh xraya,,,tp raya ckup sbulan,.,,hehe

- koroe - said...

mane ade perli laa..org cakap betoi ni..anggun sungguh..tertawan i tgk..
hehe..

cik ena merduwaty said...

cik wani...hepy jer tuh...saya????

Cik Moon said...

sibuk beraya yer cik kak..hehe

shah kyubi said...

jgn puji cik wani lebih2..kembng nnt..hehe=b

SheY PuLL said...

lawas la baju raye dia..:)
pinjam leh?

shah kyubi said...

bkn bju je,org pn lawa..
ops!.trpuji lak..lalala~

Onelove...Jambu merah warna said...

kuang3.. =P