BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, December 10, 2010

Terima Kasih . . .

Assalamualaikum...
mesti nanti ada orang komen "eh buat apa kau bagi salam, bukan ada orang baca pun"
ok aku bagi salam kat diri aku sendiri..kekeke.. 

Dugaan gilakkk u.... tapi sebanyak mana dugaan yang kita terima, percayalah ada orang lebih teruk keadaannya daripada kita... kan? kan?
hurm..hari tu dah start keje pun dekat ________ kompeni guaman.. Megan avenue.. dekat je dengan KLCC.. 

nak citer tak.. rasa macam nak cter sebagai diari kat sini..nanti dah tua2 boleh tengok balik kan..pahit maung di sebalik senyuman ^_^
tapi jauh di sudut hati takut jugak kena kutuk..wawawa
perlukah private kan aje blog ini....hurmmmm... 
tadi tengok kat follower bertambah lagi 2 orang..thanksss...huhu...kalau privatekan, boleh invite 100 orang je eh...macam mana yer...akan di fikirkan...baik..baik.......
ha...gara2 hari ini perasan free, nak citer jugak...huhu...
sebenarnya, tension, malas nak ingat benda2 yang *&$&*(@$^(
tapi takpe, semoga lepas ni hilang semuanya...bye2 tension!

eh betul ke orang cakap akhir tahun orang tak nak amek pekerja? betul ke?
hari tu keje kat pejabat peguam tu 1 hari je.. caya tak? kekeke...
best kot keje kat situ... tak nak berhenti..tak susah pun kejenya...
kalau kena buat surat pun dalam BM jer... tapi memang fail bertimbun2 ah atas meja..
tapi semua keje kena buat cepat gler, kena buat dalam keadaan terkejar2..TAK BOLEH SALAH SIKIT PUN
lepas tu tiap masa kena ugut dengan senior... wani, kalau u buat lambat,malam ni mesti u dapat mesej dari bos cakap u tak payah datang keje..
wani kalau u ada buat salah mesti jap lagi bos suruh u balik..
wani, i rasa u buat lambat, minggu depan i dah tak nampak muka u kottt....
hari 1st keje pon da cuaaakk tauuuu...

ok, time lunch, makan dengan sorang akak tu.. 1st dia tanya.. seronok keje sini? eh seronok...(ikhlas)
akak tu pun start membebel, ko tau tak ko dah kena tipu, keje kat sini takde sokso,
kalau bos rasa nak pecat ko, bila2 masa dia boleh pecat.. ko jangan buat salah langsung, takdenya ko kena tegur suruh buat balik, kompem dapat mesej tak payah datang keje...
balik keje pun pukul 10 malam, paling awal pun 8.30..
eeh2 akak, bos cakap balik pukul 6 la...
takpe wani ko tengok jelah...pekerja kat sini tiap2 minggu pun tukar orang, diorang nak gunakan ko je.. tengok la, pekerja lama dengan baru pun buat keje sama jugak..takde beza..

fikiran dah bercelaru... masuk keje pun takleh nak fokus..terfikir2 je..
dalam hati, takpe, bertahan la sebulan...
dah dekat pukul 7, otak dah tepu, hati memberontak nak balik, tiba2 bos datang letak file bertimbun2 atas meja.. hatiku sakittt... dari pukul 9 buat keje. tak mampu nak bertahan.. baikla saya meletak jawatan,,hua3
tapi ok la bos bagi rm50...kekeke
hati2 la keje dengan peguam, banyak helah.. diorang kan terer bab undang2 ni... ok, tak semua =)

korang kalau dapat interview kat GorgeousChain Sdn Bhd, tak payah la pergi, sebab member keje sana 2 bulan tak dapat gaji pun.. aku p gatal2 interview kat sana...lain kali buat research dulu pasal kompeni apa pun baru g interview ok... 

miggu depan start keje, keje biasa2 je... pastu bertembung dengan beberapa interview.. pening dah nak wat camne.. huh... penat lah.. orang lain kena tipu lagi banyak, takpe, sabar ok ^_^ v

doakan lah semoga Nur Syazwani dapat keje elok2 ea ....meh lepak Kg.Baru... banyak hamster  ^_-

7 comments:

Mama JnJ said...

salam...
moga dapat keja ya..akak ni dah nganggur lama huhu, nak keja tapi takut tinggal jnj..

Onelove...Jambu merah warna said...

huhu...akak xyah keje, cik abg boleh jaga =)

Mama JnJ said...

tak boleh..kena kerja,takkan nak suru abg bayo p*P*n tu huahuahu

sizuka[Izzati] said...

sabar ea wani.biasalah tu.semoga dapat kerja elok2.hehe:)

Al said...

da tau kompany tu camtu apsal g jgk
huhu

hrp xde pape berlaku..

Onelove...Jambu merah warna said...

izzati : tq dear =)

Al : tengok iklan dalam paper, kol, pastu die suh p intrview, kompeni besaq r.. da balik baru tau itu tipu...huhuhu

cena merduwaty said...

cik wani...take care ok sayang..=)